10.000ste bericht: dit is het einde van NuHeino
10.000ste bericht: dit is het einde van NuHeino

10.000ste bericht: dit is het einde van NuHeino

NuHeino.nl, het is door de jaren heen een echt begrip geworden in Heino en omstreken. Het begon allemaal op 1 juli 2007, toen we als drie jongens gemoedelijk begonnen met een nieuwswebsite van en door Heino. Toen geheel op vrijwillige basis, maar op de dag van vandaag is het uitgegroeid tot een nieuwswebsite met alles wat er in en om het dorp gebeurd. Mede dankzij een heel netwerk van Heinoërs die daaraan hebben bijgedragen.

Geen dag is voorbij gegaan sinds 1 juli 2007 dat er geen nieuwsbericht op de site stond. "Want nieuws, dat was er elke dag wel!", vertellen Niek, Michel en Jeroen. Het begon allemaal met het eerste nieuwsbericht: een luchtballonlanding aan de Molenweg. De nieuwsberichten stapelden zich vervolgens in hoog tempo op. Van Sinterklaasintocht tot en met tien edities van de Pompdagen en van ‘Heino Bouwt’ tot de vele uitrukken van de Heinose brandweer. Ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Vandaag hebben we het 10.000e nieuwsbericht bereikt. “Een hele mijlpaal voor ons, want dat hadden we bij de start nooit verwacht. Dat betekent 2,63 berichten per dag. Door de jaren heen zijn er 76.000 foto’s en ruim 5000 Vraag & Aanbod advertenties op NuHeino geplaatst. Deze werden jaarlijks door ruim 475.000 bezoekers bekeken.

10.000 berichten
76.000 foto's
475.000 bezoekers/jaar
5.193 V&A-berichten

We hebben bij Lee Towers, Jan Smit en Evert Kruitbosch op het podium gestaan om ze op de gevoelige plaat vast te leggen. En in de afgelopen jaren hebben we nog veel meer meegemaakt: we hebben vele burgemeestersbezoeken bij 60- en 80 jarige echtparen en honderdjarigen in de huiskamer mogen fotograferen. We organiseerden een prijsvraag bij ons eerste jubileum, die bij het vijfjarig jubileum nog grotere vormen aannam. Toen hebben we een prijzenpot van meer dan 1000 euro verdeeld onder 21 winnaars. Of tijdens Koninginnedag waar we, terwijl we er verslag van aan het doen waren, ineens in het zonnetje werden gezet als Held van Heino. Ook gingen we al onze adverteerders af met echte NuHeino.nl tompoezen als dank voor de vele jaren die ze bij ons hebben geadverteerd. Dankzij die adverteerders konden we zelfs het nieuws brengen van grote hoogte, dit door middel van een professionele drone. Kortom, het was een hele bijzonder en geweldige tijd!

We herinneren ons nog goed hoe tijdens onze beginjaren bij een interview met RTV Raalte de vraag kwam: “Hoe gaat het met NuHeino.nl verder als jullie gaan studeren?” Van buiten Heino de site up-to-date houden bleek geen probleem: Met moderne technologie en onze grote kring aan kennissen en enthousiastelingen was dat geen enkel probleem. De studietijd was dus geen eindpunt, maar een nieuwe fase, waarin ook op afstand de site altijd actueel bleef. Daarbij willen we Joost Pieterse apart noemen als een van de steunpilaren van NuHeino; hij heeft een geweldige bijdrage geleverd.

Tijdens de studie was al het nieuws vanuit drie grote studentensteden dus nog prima bij te werken. Alle drie hebben inmiddels een fulltime baan en wonen niet meer in Heino, en kunnen dus ook minder bij activiteiten aanwezig zijn. We zijn daarom op zoek gegaan naar versterking om NuHeino.nl actueel te houden, met Heinoërs die actief wouden bijdragen. Helaas is dat niet gelukt en hebben we helaas moeten besluiten om NuHeino.nl vanaf vandaag te stoppen.

Dit 10.000e bericht is dan ook het laatste bericht in de reeks fantastische ervaringen, geweldige momenten en unieke belevenissen die we hebben gehad de afgelopen 9,5 jaar. We willen velen bedanken: iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan NuHeino.nl, de adverteerders, en natuurlijk alle bezoekers. Bovendien ook het actieve Heinose verenigingsleven, met alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat wij de mooiste foto’s konden maken op de verschillende podia, overal vooraan mochten staan en die ons geholpen hebben de site altijd en overal up-to-date te houden.

Ondanks dat NuHeino niet meer online het nieuws zal brengen, zijn er nog vele andere bronnen te vinden, zoals HoezoHeino.nl, De Stentor, RegioSaland.nl en SallandCentraal.nl. “We geloven erin dat zij u net zo goed op de hoogte zullen houden van al het nieuws in Heino en omgeving als wij bijna een heel decennium hebben gedaan.”

Voor de laatste foto’s van de vele gebeurtenissen in Heino kunt u nog steeds terecht bij Joost Pieterse. Hij zal met veel enthousiasme de gebeurtenissen in en om Heino nog steeds voor u vastleggen. Hiervoor kunt u terecht op de website van Joost Pieterse: Jafpee.nl. Dé dorpsfotograaf van Heino!

We houden het hierbij, maar mocht u willen reageren, we lezen uiteraard onze mailbox op contact@nuheino.nl voorlopig nog wel. Heino, bedankt!

Niek, Jeroen en Michel

Meer Heino's nieuws online