21 November 02:36
  9.2 °C

'In de maat' ontvangt 1e prijs met lof van de Jury

Maar liefst 41 koren namen deel aan het 27e Ouderenconcours in Gorssel.
Hier uit de regio namen deel Ouderenkoor 'In de Maat' uit Heino, 'Herfstklanken' uit Lemelerveld, 'Avondlied' uit Ommen en Seniorenkoor 'Jubilate' uit Vroomshoop. Allen onder leiding van Flip Jonkman met aan de piano Joan Jonkman.Bij een dergelijk concours ligt de limiet op 300 punten voor een 1e prijs. Alle vier koren slaagden daar ruimschoots in. Het Ouderenkoor 'Avondlied' behaalde 342 punten in de A afdeling. Voor de derde achtereenvolgende keer werd in deze klasse het hoogste aantal punten behaald. De wisselbeker blijft nu definitief in Ommense handen.In de B afdeling concerteerden de Ouderenkoren 'Herfstklanken' uit Lemelerveld en 'In de Maat' uit Heino. 'Herfstklanken' scoorde nog nooit zo hoog. Met 352 punten werd dit een vette 1e prijs. Twee prachtige liederen zoals Edelweiss van Rodgers en 'Plaisir d' amour' van Martini deden het uitstekend.De verrassing van de dag was wel het optreden van 'In de Maat' uit Heino. Met maar liefst 362 punten behaalde dit koor een 1e prijs met Lof van de Jury, zeer opmerkelijk!
Het Heinose koor zong het Kyrie en het Gloria uit een mis van Marxer en het bekende 'Stay with me till in the morning'! Als toegift klonk zeer fraai 'Herr Christ der einig Gottes Sohn' van Bach wat speciaal ook nog werd genoemd in het juryrapport.Ouderenkoor 'In de Maat' werkt ook mee aan het Mini Estafette in Heino. De dirigent Flip Jonkman verblijft dan met een koor in Duitsland maar Joan Jonkman zorgt voor de vervanging.
Zowel 'Herfstklanken' als 'In de Maat' werden door de Jury geadviseerd volgend jaar uit te komen in de C afdeling. Het Seniorenkoor 'Jubilate' uit Vroomshoop behaalde in de C afdeling een mooie 1e prijs met 348 punten, op weg dus naar de Top van dit Jaarlijks terugkerende ouderenconcours.
Bij alle koren was het daarna feest en dit werd gevierd met een heerlijke maaltijd ergens in de regio.

Geplaatst op 2009-05-18 om 11:25 | Bron: Flip Jonkman