21 November 02:35
  9.2 °C

Bezoek van shantykoor aan het Duitse Potsdam

Voor de vijftiende maal werd afgelopen weekeinde het zeer bekende 'Tulpenfest' gevierd in de 'Holländische Viertel' te Potsdam. Organisator Henk Ziel uit Raalte en zijn gevolg, waaronder vier Heinoërs, hadden veel succes onder prachtige weersomstandigheden. Op muzikaal gebied zetten het Shanykoor 'De Stuwzangers' onder leiding van Heinoër Flip Jonkman en het Flater Pret orkest uit Ommen duidelijk de toon.Het shantykoor de Stuwzangers trad over beide dagen twaalf maal op en bereikte een groot aantal toehoorders. Maar liefst 75.000 mensen kwamen af op dit grandioze 'Tulpenfest' in Potsdam.
Tijdens het afscheid werden de Stuwzangers zelfs nog belaagd door enkele jonge fans. Ook zij bemachtigden de eerste CD die onlangs werd uitgebracht. Verder gingen velen op de foto met een Stuwzanger in het reeds bekende geblokte overhemd.Ook het Flater Pret Orkest stond vele malen in de 'schijnwerpers'. Over de geweldige acts op muzikaal gevormde klanken was het Duitse publiek meer dan tevreden. Zelfs de buschauffeur speelde dapper haar toontje mee in dit fijne orkest.
Henk Ziel bedankte tijdens het afscheid allen voor de grote inzet en sprak van een fantastisch weekeinde wat gevolgd werd door het Wilhelmus wat uit volle borst werd meegezongen.Zondagnacht half vier arriveerden de beide bussen met de hoofdrolspelers, waaronder Hein Eilert, Herman Eilert, Jan de Mink en Flip Jonkman uit Heino, weer veilig in de opstapplaats.Meer foto's zijn te bekijken via de knop rechtsboven.


Foto's bekijken
Geplaatst op 2010-04-24 om 15:19 in de categorie Muziek | Bron: Flip Jonkman