25 April 12:09
  14.3 °C

Zwemvierdaagse in jubileumjaar feestelijk afgesloten

Een week vol zwemactiviteiten, daar staat zwembad de Tippe garand voor tijdens de zwemvierdaagse, welke afgelopen week plaatsvonden. Na een hele week honderden baantjes te hebben gezwommen, alleen of als duo bij het koppelzwemmen, werd gisteravond de zwemvierdaagse 2012 editie feestelijk afgesloten.Het zwembad De Tippe bestaat dit jaar 40 jaar, en is gisteren precies 40 jaar geleden geopend. Heel toevallig is Wim, welke via zijn vader onlosmakelijk verbonden is met het zwembad, ook op deze dag geboren. Speciaal op zijn verjaardag was hij naar de Tippe gekomen om zijn verjaardag te combineren met de opening van het zwembad, beiden zijn veertig jaar geworden.
Nadat de ballonnen ter ere van beide verjaardagen opgelaten waren, zwommen de laatste zwemmers nog rustig hun laatste baantjes van de zwemvierdaagse. Om vervolgens rond half acht het bad te ontruimen zodat de Oelewappers konden beginnen met het badmuts vullen.Hierbij is het de bedoeling om de badmuts met zoveel mogelijk water te vullen voordat deze knapt. Nadat de eerste twee badmutsen voortijdig geknapt waren, wist de derde badmuts weerstand te bieden tegen 750 liter water en daarmee was het record gebroken. De volgende emmer met water zorgde ervoor dat ook deze badmuts knapte.De jeugd vermaakte zich ondertussen prima bij het touwtrekken, blik gooien of bij het spellenparcours dat de Rozendaelgroep Scouting op het terrein had opgezet. De bekende klassieker, het buikschuiven was ook weer van de partij. Hierbij lag er voor de deelnemers een grote ingesopte baan klaar waarop zij vervolgens meters verder konden glijden.


De muzikale omlijsting werd verzorgd door “In the Attic” en de Heinose bands “Gans Anders” en “Premium Rock”. Zij hadden een speciaal podium opgezet om de zwemmers na hun activiteiten weer op energie te laten komen onder het genot van een muziekje.
Daarmee komt een eind aan een geslaagde, maar ook zeer feestelijke editie van de zwemvierdaagse 2012. Ondanks dat het weer niet heel goed was, konden gisteravond de 200 deelnemers, welke dinsdag vol moed begonnen aan hun baantjes, hun medailles ophalen voor het voltooien van de zwemvierdaagse. De organisatie kan trots zijn met zoveel activiteiten in en rondom het zwembad tijdens het jubileumjaar.
Wij maakten enkele foto’s, die u kunt bekijken door op de knop rechtsboven te klikken.Foto's bekijken
Geplaatst op 2012-06-16 om 09:03 in de categorie Evenement | Bron: NuHeino