20 Juni 16:52
  26.1 °C

Oranjefeest Heino een goed gevuld en muzikaal spectakel + Video

Koninginnedag 2013 gaat de geschiedenisboeken in als een heel bijzondere. Immers, een troonswisseling komt maar zelden voor. Dat is ook de reden waarom de organisatie van het Oranjefeest in Heino ervoor koos om dit jaar te gaan voor een wat gewijzigde opzet. "Iedereen krijgt dus de kans om de plechtigheden rond de kroning te volgen via televisie." Vanaf 15:00 uur ging het feest in Heino dan ook echt los. Allereerst met de traditionele aubade, welke in aanwezigheid van Burgemeester Piet zoon, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima plaatsvond.  Koninginnedag 2013 in Heino (Door: Joost Pieterse)

  Koninginnedagvoetbaltoernooi 2013 (Door: Joost Pieterse)

  Koninginnedag 2013 in HeinoVoor de basisschooljeugd begon koninginnedag al wel wat eerder. Op Sportpark de Kampen vond 's ochtends het jaarlijkse koninginnedagvoetbaltoernooi plaats.Held van Heino

Na de aubade werd de Held van Heino bekendgemaakt. De nieuwe held werd opgebeld, omdat hij iets bijzonders heeft met mobiele telefoons. Jesse Middelkamp mag vanaf nu Held van Heino noemen, vanwege zijn inzet voor de stichting Opkikker. Hij zamelt mobiele telefoons in voor deze stichting. Stichting Opkikker verzorgt opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch net iets langer duren. Jesse volgt Rinus Jansman op als Held van Heino.Na deze formaliteiten gingen er heel wat programma-activiteiten van start. De jeugd kon zich laten schminken, lekker een broodje bakken bij de Scouting of een mooie ballon laten maken door Clown Knapie. Daarnaast vond er een rommelmarkt plaats, waar ook heel wat jonge Heinoërs hun kleedje hadden uitgestald. Dankzij het stralende weer was er aan bezoekers geen gebrek, zowel op de Canadastraat als op het plein naast Oortwijn waren ontzettend veel mensen te vinden.Vanaf half vier traden de Dikdakkers op. Dit duo, bekend van o.a. hun hit Cowboys en Indianen, wist jong en oud uitstekend te vermaken met veel bekende meezingers. Het werd één groot oranjefeest vol zang en dans. Aansluitend continueerden de heren van In The Attic en DJ Giel het muzikale programma op het plein. Op twee podia traden achtereenvolgens Thomas Dozeman, Sideway Seekers, The Schiw, Gans Anders en de band Premium op. Dat leverde veel enthousiaste reacties op. Mensen die wel eens van In The Attic hadden gehoord, of het hele concept niet kenden, reageerden uitermate positief op de diversiteit aan optredens.Meer foto's zijn te bekijken via de knop rechts en de links hieronder.  Koninginnedag 2013 in Heino (Door: Joost Pieterse)

  Koninginnedagvoetbaltoernooi 2013 (Door: Joost Pieterse)

  Koninginnedag 2013 in HeinoVideo

Hieronder is een korte video-impressie te bekijken van de aubade, de bekendmaking van de Held van Heino, de Dikdakkers, de rommelmarkt en In The Attic.

Foto's bekijken
Geplaatst op 2013-04-30 om 23:21 in de categorie Evenement | Bron: NuHeino